•  
  • Film "Dobra žena" otvara 45. SOFEST

   SOFEST 2016 / Vesti / Film "Dobra žena" otvara 45. SOFEST
   21. Jun 2016.
   Na otvaranju "Sofesta" biće prikazan rediteljski prvenac Mirjane Karanović, film "Dobra žena", koji od početka godine niže uspehe na festivalima širom sveta

   Ovogodišnji 45. Filmski festival "Sofest", održava se od 5. do 9. jula.

   Na otvaranju "Sofesta" biće prikazan rediteljski prvenac Mirjane Karanović, film  "Dobra žena", koji od početka godine niže uspehe na festivalima širom sveta, a ne izostaje ni podrška kritičara i javnosti. 

   Posebno se ističe sjajan talent Karanovićeve koja se prvi put odvažila da stane i iza kamere. 

   Ona potpisuje i scenario za svoj rediteljski debi, a u razvijanju priče su učestvovali i reditelji Stevan Filipović i Darko Lungulov. 

   Karanović tumači glavnu ulogu u filmu, a uz nju igraju Boris Isaković, Jasna Đuričić, Bojan Navojec, Hristina Popović i Ksenija Marinković.  

   Svetska premijera održana je na prestižnom Sandens festivalu, a zatim je prikazan i na festivalima u Geteborgu i Klivlendu, dok je srpska premijera bila na 44. Festu.

   Publika je film nagradila burnim ovacijama, žiri je Karanovićevu nagradio za najbolju žensku ulogu, a uručena joj je i Politikina nagrada "Milutin Čolić" za najbolje ostvarenje u nacionalnoj selekciji. 

   Ove godine fokus Filmskog festivala u Sopotu je na snimateljskom radu - kameri, a detaljnije informacije o programu biće naknadno saopštene.

  •